Getuigenis van Dries Tytgat & Véronique Bonte (Slagerij Dries)

Geen beter seizoen dan de lente om kennis te maken met Dries Tytgat en Véronique Bonte, het koppel achter Slagerij Dries in Izegem. Van de eerste barbecue tot die luxueuze tapasplank: hier ben je als foodie aan het juiste adres. Dertien jaar geleden studeerde Dries af als slager-spekslager en specialiseerde hij zich in ambachtelijk gerookt vlees. Aangezien hij ook het diploma van restauranthouder op zak heeft, geniet je hier eveneens van heerlijk huisbereide gerechten. Twee jaar na hun kennismaking met ons netwerk, blikken Dries en Véronique graag even terug op hun RES-parcours. 

"Aan onze toonbank worden de mooiste RES-contacten gelegd"

   “Zo lang als ik hem ken, is Dries zijn familie volledig in de ban van het RES-concept”, steekt Véronique van wal. “Zowel zijn ouders als zijn nonkel zijn in het bezit van een RES PREPAID-kaart voor particulieren en wanneer er bijvoorbeeld een turboactie loopt, is iedereen daarvan op de hoogte. Ook als er een nieuwe RES-restaurant in de buurt bij komt, duurt het niet lang vooraleer een van onze familieleden de voeten daar onder tafel schuift. Toen Dries en ik vijf jaar geleden besloten om een slagerij te openen, was het dan ook een logische keuze om in het RES-verhaal te stappen. Sindsdien RESsen wij met alle plezier mee en genieten wij ten volle van die extra klanten over de vloer.”

Netwerken aan de toonbank

   “We leren sinds onze aansluiting veel nieuwe mensen kennen. Dries en ik zeggen vaak tegen elkaar wat een zonde het zou zijn als we hen nooit hadden ontmoet. Zo hielden we twee nieuwe klanten over aan het RES-event in Torhout, een heel aangename ervaring. Andere RES-handelaars ontmoeten we zeker niet uitsluitend op netwerkevents. We leren hen ook hier in de winkel aan de toonbank kennen. (lacht) We krijgen heel wat collega-handelaars over de vloer en we doen ons best om daarvan te profiteren. Zo leerden we onze stukadoor Margodt, onze metser Stijn Schacht en vochtbestrijder Bruno Stoffyn van HealthyWall in onze winkel kennen. Het was een verademing dat we tijdens onze verbouwingsperiode zo vlot RES-samenwerkingen konden uittekenen. En niet te vergeten: we hebben er heel wat vaste klanten bij gekregen, wat wij als lokale handelaars ten zeerste appreciëren.”

Universele troeven

   “Omdat we de helft van het bedrag in RES aanvaarden, is ook onze omzet in euro gestegen. We geloven dat klanten terugkeren omwille van de kwaliteit die we bieden en niet alleen omdat we RES aanvaarden. RES is voor iedereen anders en de manier waarop je het gebruikt is erg persoonlijk. Die perceptie delen heel wat andere RES-handelaars met ons. Toch blijven de voordelen volgens ons voor iedereen dezelfde: meer klanten, meer omzet en meer contacten.”

   “Net zoals we niet te klagen hebben over onze RES-inkomsten, hebben we geen enkel probleem om ze weer uit te geven. Zo zijn onze wijnhandelaar, ramenwasser en poetsdienst vaste kostenposten die gedeeltelijk in RES worden betaald. Die ramenwasser, Anthony Dhondt (ADHO Cleaning, nvdr) hebben wij trouwens zelf geïntroduceerd in het netwerk. Sindsdien werkt hij bijna voor iedere RES-handelaar in de buurt. Anthony was een starter en RES gaf hem die eerste boost die hij nodig had.”

 


Slagerij Dries

Izegem
Dries Tytgat & Véronique Bonte
051 37 01 83
www.slagerij-dries.be
RES-lid sinds november 2016
50% RES

RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer