Getuigenis van Alexandre Masson (Atomium Restaurant)

Sinds de renovatie in 2006 beheert RES-lid Alexandre Masson het horecaluik van het Atomium, een iconisch staaltje architectuur voor de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58) en vandaag een van de meest populaire attracties van de Europese hoofdstad. Hij runt er zowel de snackbar met zomerterras op het gelijkvloers als het prachtige 360° panoramische restaurant met bar en mezzanine in de hoogste bol. Daar is hij manager en chef-kok in een open keuken waar hij het mooiste zicht heeft op Brussel en omstreken.

 

“Ik zou graag hebben dat het publiek ons als ècht restaurant erkent en zich eens laat verrassen door het uitzonderlijke kader en het unieke panorama!”

  

Een restaurant uitbaten in de hoogste bol van het Atomium, is dat een droom die uitkomt?
Alexandre Masson: Onvoorstelbaar! Als kleine jongen kwam ik hier nog op schoolreis en toen keek ik al mijn ogen uit. Ik was enorm gefascineerd door die negen glinsterende bollen. Ik runde restaurant ‘Le Variété’ onderaan het Flageygebouw toen de toenmalige directrice van het Atomium mij vroeg of ik niet wou participeren in een openbare aanbesteding. Ze leidde me rond in de hoogste bol op 100 meter hoogte. De aangename zonnestralen vulden die dag de ruimte van 360° en ik was meteen verkocht! We haalden de concessie uiteindelijk binnen met ons concept en ons dossier. Nog elke dag kom ik hier met veel plezier werken en datzelfde geldt voor al mijn medewerkers.

Wat kan een man zich nog meer wensen?
Alexandre: Ik zou graag hebben dat het publiek het Atomium Restaurant als écht restaurant erkent. Het loont immers de moeite om je eens te laten verrassen door het uitzonderlijke kader en het unieke panorama. We maken hier alles vers ter plekke, gebruiken zoveel mogelijke lokale en bioproducten. We promoten de Belgische keuken en wijnen en volgen de seizoenen in al onze gerechten.       

Hoe is de binnenruimte van die hoogste bol ingericht?
Alexandre: Wel, ik nodig u alvast uit om de virtuele tour te ervaren op www.atomiumrestaurant.be. We hebben een 360°-restaurant met tafels van 2 tot maximum 7 personen en couverts voor 100 personen. Vanaf elke tafel kijk je dus onbeperkt uit op Brussel en ver daarbuiten. Weet je dat je hier bij helder weer vergezichten hebt op Aalst en Mechelen? Naast het historisch centrum en het omliggende Heizelpark zie je ook vliegtuigen landen op weg naar Zaventem. Het restaurant heeft een bar-desk waar je eerst kan aperitieven of wachten op een vrij tafeltje. Met de wenteltrap kom je op de mezzanine terecht waar je ook kan lunchen of dineren. Ik kom er persoonlijk ook graag, want er heerst zo’n typische onderzeeër-sfeer. De coating van de bollen is zodanig geïsoleerd dat je er alvast geen last hebt van kletterende stortregen of een verdwaalde hagelbui.   

RES-leden kunnen individueel of in groep langskomen maar ook de bovenste bol afhuren?
Alexandre: Uiteraard. In onze bovenste bol, genoemd naar de violiste Lola Bobescu, verwelkomen we groepen tot 120 personen aan tafel. Het is ook mogelijk om te ontvangen in een lagere bol, genoemd naar de wetenschapper Ilya Prigogine die in 1977 de Nobelprijs voor de Scheikunde ontving. Deze evenementenbol wordt uitgebaat door het Atomium zelf en we komen hier alleen tussen als cateraar.

Welke rol speelt RES in uw bedrijfsvoering?
Alexandre: Uiteraard extra omzet die ik professioneel uitgeef aan o.a. keukenmateriaal en -apparatuur. Ik vind het belangrijk dat ik RES-euro’s zo snel mogelijk terug kan uitgeven zodat alles in balans blijft. Ik geef toe dat ik me veel meer wil verdiepen in het concept om er nog meer uit te kunnen halen!

Atomium Restaurant
Brussel
Alexandre Masson
02 479 58 50

www.atomiumrestaurant.be

RES-lid sinds zomer 2017
100% RES (50% in weekend)



RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer