Getuigenis van Jan Dierickx (Bakkerij Dierickx-Visschers)

 

In deze (warme) bakkerij van Jan Dierickx Visschers zie, voel, ruik en proef je nog het vakmanschap en de beroepsfierheid van weleer zelfs op zon- en feestdagen. Naast een gevarieerd aanbod vangezonde en voedzame broodsoorten vindt u er ook verrassingsbroden een ruim patisserie assortiment en viennoiserie à l’ancienne. Verrassingsontbijten, al dan niet met champagne, worden aan huis geleverd. Wie met een groep tussen 10 en 30 personen eens wil zien hoe het er bij een warme bakker aan toe gaat, eventueel in combinatie met een luxeontbijt,is ook welkom.

 

“Ik zie de RES-inkomsten als omzet die ik normaal niet zou gehad hebben en geef de RES-euro’s dan ook graag uit aan luxe en leuke dingen die ik me anders niet zou veroorloven!”

 

U bent de initiator van een cluster van lokale handelaars in uw straat?
Jan Dierickx Visschers
: Ik was al langer actief, maar 20 jaar geleden ben ik mij hier als eerste handelaar komen vestigen in de Bosmolens, een wijk van Izegem, Pal naast mij volgden nog een slager en een groenten- en fruitzaak. Samen hebben we voor een levendige dynamiek gezorgd, want er hebben zich nog vele gezinnen in onze buurt gevestigd. Later  hebben we ‘het Kaashuisje’  hiernaast gebouwd. Mijn dochter Gwendoline  runt deze zaak en is er ook ingetrokken. Het gaat dus allemaal om complementaire lokale handelszaken die de kwaliteit van producten en service hoog inschatten. Mensen maken dan graag de verplaatsing. We hebben bovendien ruime parkeergelegenheid voor de deur!

Hoe ziet u het verschil tussen een ‘warme’ en een ‘koude’ bakker?
Bakker Jan:
Al onze producten en ingrediënten zijn puur natuur. We gebruiken alleen de beste grondstoffen zoals boter, room, chocolade, amandelen, olijfolie… Hier komen geen margarines, poeders, ingekochte waren of industriële machines binnen. Het eindproduct moet kwalitatief zijn. We werken louter artisanaal en steken nog echt tijd in productie en (voor)bereidingen. De zaken draaien dan ook heel goed. Het is niet toevallig dat we hier werken met een vast team van zes personen en een 20-tal losse medewerkers die geleid worden door mijn dochter Pascaline, die ik al vier jaar het bakkersvak aanleer.

U zet het principe van ‘steun aan de lokale economie’ in de praktijk om?
Bakker Jan:
Dat is ook de reden waarom ik meteen ben toegetreden toen RES-agent Yves de Neve mij het businessconcept kwam voorstellen. Ikzelf koop lokaal bloem in bij Bloemmolen Joye en mijn melk komt rechtstreeks van de lokale boer. Ik voer ook veel promotie voor ‘de warme bakker’ in het algemeen. Weet u dat wij warme bakkers en andere kleinhandelaars nog een van de weinigen zijn die lokale evenementen of verenigingen sponsoren? Aan de grote ketens moeten ze het alvast niet vragen…  Bij de lokale Unizo vertegenwoordig ik de bakkersbond van de regio. Ik speel een sociaal-verbindende rol in mijn gemeente en praat heel graag met de mensen. Ik ben ook actief als scheidsrechter voor dames- en jeugdvoetbalploegen en oprichter van zwemclub IKZ en een ijsberenclub.

Welke rol speelt RES in uw bedrijfsvoering?
Bakker Jan: Wel, ik haal effectief 2 tot 5% meer omzet dankzij nieuwe klanten van buiten de regio enn dankzij RES doe ik nu dingen die ik anders nooit zou doen. Een voorbeeld? Ik volg regelmatig peperkoekworkshops bij een bakker in Mol. Dat is een heel eind van Izegem! Vroeger reed ik ’s avonds altijd terug naar huis, maar sinds mijn aansluiting bij RES overnacht ik nu in Hotel Verlooy te Geel. Ik zie de RES-inkomsten als omzet die ik anders niet zou gehad hebbenen daarom geef ik de RES-euro’s ook graag uit aan luxe en leuke dingen die ik me anders niet zou veroorloven. We gebruiken de RES-app dan ook gretig, waar we ook naartoe gaan!

 

Bakkerij Dierickx Visschers
Izegem
Jan Dierickx Visschers & Pascaline
051 30 08 88
www.bakkerjan.be
www.kaashuisje.be
RES-lid sinds 2016
100% RES tot 250 RES

 

RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer