Getuigenis van Xavier Lebout (Xavcoldtech)


Xavcoldtech is de startup van de jonge ondernemer Xavier Lebout die zich tot missie heeft gesteld om zijn klanten zoveel mogelijk groene en hernieuwbare energie te doen gebruiken in systemen die koude, warmte en ventilatie opwekken. Goed dus voor alle RES-leden die niet alleen ‘groen’ denken maar ook aan hun portemonnée.

 

«De RES-community is precies het netwerk dat ik zoek om voldoende referenties op te bouwen in de horecawereld en in de food- en catering branche!»

 

U bent pas vorige zomer gestart maar had wel al een ervaring van 10 jaar als gediplomeerde en erkende frigorist?

Xavier Lebout: Dat klopt. Die periode in loondienst was vruchtbaar en leerrijk. Want ik ben het dus gewoon ben om airco en koeling te installeren, te onderhouden of te herstellen in uw koelcellen, vrieskisten, opslaglocaties voor diepvriesproducten, ruimtes gereserveerd voor verse producten, groenten en fruit, en om u te adviseren in ijsmachines, huishoudelijke koelkasten en diepvriezers.

De stap van koudecreatie naar warmte en ventilatie was gauw gezet?

Xavier: Ja, maar in beide gevallen kunnen de kosten wel oplopen voor de klant. Daarom heb ik mij de voorbije periode ook gespecialiseerd in hernieuwbare energie waaronder de warmtepomp en natuurlijke ventilatie. Ik wil mijn klanten doen inzien dat ze warmte en ventilatie zuinig kunnen opwekken, terwijl hun energierekening vermindert maar toch een optimaal thermisch comfort behouden. Belangrijk is dat wijzelf de installaties van A tot Z uitvoeren en u ook bijstaan bij onderhoud en dringende herstelling. We werken overigens uitsluitend met de klimaatsystemen van Tosot en Mitsubishi omdat die een garantie van 5 jaar bieden.

Ook aan de horeca levert uw interessante diensten?

Xavier: We herstellen en verkopen alle soorten van gespecialiseerde apparatuur voor de horeca. Een performante koelcel is een onmiskenbare voorwaarde om voedingsmiddelen te bewaren. Voor uw koelkastcomptoir tot uw industriële vaatwasser garandeer ik u een onberispelijke uitrusting en ik ben altijd beschikbaar als er iets misgaat.

Hoe bent u in RES gerold?

Xavier: Ik ken een slager die enthousiast RES-lid is en die me erover vertelde als een uitstekend concept om nieuwe klanten te werven. Als jonge startup is het belangrijk dat ik voldoende referenties opbouw in de horecawereld en in de food en catering branche.  De RES-gemeenschap is precies het netwerk dat ik zoek. Ik praat er inmiddels ook over met andere zelfstandigen. Zelf ben ik nog geen jaar lid, maar ik ben alvast zeer enthousiast. Wel vind ik dat iedereen het spel correct moet spelen, en niet zomaar het RES-% wijzigen ‘à la tête du client’ of onverwacht. Wijzelf aanvaarden 25% RES excl. BTW op het materiaal en 75% RES excl. BTW op de manuren en verplaatsingen. 

 

Xavcoldtech

Xavier Lebout
Chapelle-Lez-Herlaimont
0486 56 00 49 
www.xavcoldtech.be
RES-lid sinds 2016 
RES-% overeen te komen

 

RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer