Getuigenis van Lief Goelen & Luc Van Kerckhoven (Chocolat)

Chocoladeliefhebbers, begeeft u allen massaal naar Diest! Want daar dompelt Lief Goelen u onder in een walhalla van ambachtelijke chocoladeproducten, niet alleen om mee te nemen, maar ook om ter plekke te proeven in zijn meest diverse toepassingen. Ook voor diabetici of voedselintolerante lekkerbekken heeft Lief een oplossing. Met een geschenkmand of cadeaubon van ‘Chocolat’ doet u dus beslist niemand kwaad. 

 

“RES brengt je overal !”

 

Lief Goelen: Ik begon 13 jaar geleden helemaal alleen met een klein winkeltje. Vandaag zijn we actief op twee locaties in Diest en heb ik 10 medewerkers. ‘Chocolat’ is een winkel voor de loutere verkoop van pure chocolade, pralines, confiserieartikelen en geschenkmanden. Voor de pralines werken we met de beste Callebautchocolade en de fijnste vullingen. Naast chocolade verkopen we er een uitgebreid gamma aan complementaire producten zoals koffie, thee, koekjes, confituur, wijn, alsook accessoires zoals tassen, plateaus en blikken dozen.

Zes jaar geleden startte u enkele straten verder ook tearoom ‘Het Chocolademoment’?
Lief: Ja, die tearoom wordt gerund door mijn man Luc. In de winkel kwam immers de vraag om een paar tafeltjes te voorzien om koffie te drinken, maar dat werd te krap. Daarom verwijzen we nu dus door naar de tearoom waar je behalve voor alle (afgeleide) chocoladeproducten, ook terecht kan voor een luxe ontbijt of een heerlijke snack (zoete hapjes, pannenkoeken, Brusselse wafels, pasta's, croques, toasts…).

Hoe onderscheidt u zich van de grote gevestigde pralineremerken met eigen shops?
Lief: Wij steunen alvast de lokale economie. Zo werken we samen met een 4-tal lokale artisanale chocolatiers die enkel Calleboutchocolade verwerken in hun creaties. Onze koffie komt van een kleine koffiebranderij Jeanne Gennar die voor ons een speciale mengeling maakt die wij commercialiseren. Wij proberen ook altijd zo exclusief mogelijk te zijn in ons productenaanbod. Onze klantgerichtheid uit zich in gepersonaliseerde geschenkmanden die we zelf leveren, en in een aanbod van chocolade die ook glutenvrij, lactosevrij of suikervrij is.

Welke rol speelt RES in uw bedrijfsvoering?
Lief: Het levert ons uiteraard nieuwe klanten op. We zijn tevreden over onze huidige RES-inkomsten en de mogelijkheden om ze uit te geven. Zo konden we ons publieksterras voor 40% in RES aanleggen en kunnen we inpakpapier, decoratiemateriaal en kantoorgerief in RES aankopen. Toen we van 100% naar 50% RES overschakelden, hebben we zelfs geen RES-klanten verloren. Soms kennen we wel 100% toe bij bilaterale transacties, zoals met onze RES-wijnhandelaar. We gaan onszelf een deel van ons loon betalen in RES-euro’s zodat we daar privéuitgaven mee financieren die we toch moeten doen. RES brengt je overal. We hebben ooit meubelen aangekocht bij een RES-lid uit Waterloo, waar we anders nooit zouden zijn geweest, net zoals we wellicht al die andere fijne en leuke REStaurants uit het netwerk niet hadden ontdekt!

 

Chocolat (winkel)
Het Chocolademoment (tearoom)
Diest
Lief Goelen & Luc Van Kerckhoven
013 66 81 53
www.chocolat-diest.be
RES-lid sinds 2013
100% RES tot 250 euro
Daarboven 50% RES

RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer