Getuigenis van Yves Cufaro (Restaurant Konings)

 

Restaurant Konings serveert in Limburg zonder twijfel en sinds 30 jaar de lekkerste mosselen. Van ver buiten de provinciegrenzen komen Yves Cufaro’s gasten om te genieten van een portie weekdiertjes. Maar ook alle visgerechten, kreeftbereidingen of een lekker stukje vlees staan op het menu. U vleit u neer op een van de 120 zitplaatsen in het prachtig gerenoveerd interieur, of relaxeert op het rustige terras voor 80 couverts. Een ruime parking faciliteert meteen uw bezoek, en groepen of feesten zijn haalbaar tot 160 personen.

                      

“Onze Zeelandse leveranciers passen nieuwe kweektechnieken toe, waardoor we het hele jaar door mosselen en oesters kunnen opdienen!”

 

Hoe bent u in deze business gerold?
Yves Cufaro: Ik heb eigenlijk een management buy out gedaan. Ik was sinds 1989 in dienst bij de vorige eigenaar en heb de goede naam en faam in 2010 overgenomen. Alsook de kok, die uiteraard de geheimen van zijn mosselbereiding wou blijven delen met onze gasten.

Mosselen verwacht je niet meteen in Limburg?
Yves: En toch is het zo, we runnen hier een heus succesconcept, en we zijn een begrip tot ver buiten Tongeren. Ook al omdat we als enige in de regio echt gespecialiseerd zijn in de bereiding van Zeeuwse mossels en oesters. Onze klanten komen zelfs uit Luik, Vlaams-Brabant of Antwerpen. En we verwelkomen regelmatig RES-leden van buiten de regio.  

Hoe slagen jullie erin om het hele jaar door verse mossen en oesters te serveren?
Yves: De Zeelandse leveranciers van onze mosselen passen nieuwe kweektechnieken toe, waardoor we het hele jaar door mosselen hebben. Ook oesters gedijen nu als zomeroesters. We worden altijd en in alle omstandigheden bevoorraad en we krijgen ook altijd de beste kwaliteit omdat we grote volumes afnemen en dus druk kunnen zetten op de leveranciers.

Hoe rollen de RES-euro’s in uw zaak?
Yves: Ik heb een zeer goede balans tussen mijn RES-inkomsten en RES-uitgaven. De RES rolt dus goed. Ik geef ze uit aan etentjes bij collega’s en aan kleding bij Vossen Fashion uit Tongeren. Ik betaal die privéuitgaven met een gedeelte RES die ik mezelf als loon uitbetaal. Vossen Fashion heeft anderzijds ook al personeelsfeestjes bij mij georganiseerd. Dankzij RES heb ik overigens een prima vriendschapsband opgebouwd met Guido Vossen. In die mate dat ons beider gezinnen in het Zuiden van Frankrijk al een vakantievilla gedeeld hebben.

 

Restaurant Konings
Tongeren
Yves Cufaro
012 23 78 67
www.konings-restaurant.be
RES-lid sedert 2013
100% RES tot 1.000 euro
100% RES tot 250 euro voor RES PREPAID

RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer