Getuigenis van Laurence Genon (Brinz’l - gastronomisch restaurant)

Wie in Brussel moet zijn voor een meeting of voor een gezellig uitje zal bij zijn gezelschap zeker scoren met een bezoek aan het gastronomische restaurant Brinz’l. Meteen een interessante en creatieve nieuwkomer in onze hoofdstad want de 33-jarige Laure Genonceaux opende het pas 5 maanden geleden. Voordien deed ze in het Brusselse ervaring op als souschef in de Gril Aux Herbes en hielp ze mee aan de 2 Michelinsterren van restaurant ‘Bon Bon’. De mond-tot-mond-reclame heeft inmiddels al goed zijn werk gedaan, want u reserveert best voor u langskomt.

"Het businessconcept scoort bij mij ook omdat de promotiekanalen binnen het netwerk zo uitgebreid en meestal gratis zijn."

Hoe komt u aan de naam Brinz’l?
Laure Genonceaux: Los van het feit dat het lekker bekt en grafisch leuk oogt, komt het van het Creoolse woord ‘brinzelle’, wat staat voor aubergine. Ik ben zelf het product van een Mauritiaanse moeder en een Belgische vader, en van mijn moeder leerde ik alles over Creoolse kruiden. Aubergine is niet prominent in mijn keuken aanwezig maar ik dien wel een ‘beignet d’aubergine’ op als hapje. Mijn keuken is vooral een Franse keuken, maar steeds met een Creoolse toets.

U zorgt tegelijk voor meer vrouwelijkheid aan de fornuizen van onze hoofdstad?
Laure: Ik hou ervan mij creatief-culinair te kunnen uitleven en dus mijn eigen ding te doen. Respect voor de producten en voor hun makers zijn daarbij primordiaal. Alle producten zijn dan ook met zorg geselecteerd naar versheid en oorsprong, en we werken zoveel mogelijk met lokale producten. Je kan hier zowel terecht à la carte als voor een marktmenu (50 euro) als voor een ontdekkingsmenu. En we hebben ook een wagenservice voor een veilige thuiskomst, mocht het gastronomisch bezoek wat uitlopen.

Wat verwacht u van RES?
Laure: Ik kwam eerder toevallig met RES in contact. De man die hier de ramen komt lappen, is een RES-lid en sprak me er over aan. Als jonge starter leken de extra omzet en de nieuwe klanten me een perfecte aanvulling op de cashinkomsten. Ik ben nu meer op mijn gemak en kan me 100% storten op het culinaire. Het businessconcept scoort bij mij ook omdat de promotiekanalen binnen het netwerk zo uitgebreid en meestal gratis zijn. RES-agent Benoit Demars helpt me dan ook weer goed aan nieuwe klanten. Met de RES-omzet kon ik al wijn inkopen, keukenmateriaal, hygiënische en reinigingsproducten voor keuken en toiliet… Allemaal uitgaven die ik niet cash moet doen.  Momenteel kijk ik uit naar de aankoop van extra inox werktafels voor de keuken. Laat dus maar komen, die RES-euro’s, mijn betaalterminal is alvast aangepast aan de RES-betaalkaart. 

 

Brinz’l - gastronomisch restaurant
Laurence Genonceau
Ukkel
02 218 23 32
RES lid sedert 12/2015
50% RES op zaterdag tot 250 euro

100% RES op weekdagen tot 250 euro

RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer